HTML

Csillagbölcsi

ha itthon nem érzed otthon magad, az nem véletlen.. akkor máshol van az otthonod történetek innen-onnan

FÖLDI IDŐSZÁMÍTÁS

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Metanis: Igen! Az erkölcsnek nyoma sincs ilyen korban, csak a sex vágy jön hamarabb. És majd 2 év múlva ha... (2008.10.06. 16:41) Saját fülemmel
  • kk: Kedves Gyöngyhajú! Sajnálom, hogy nem írod már a blogod. Talán mégiscsak Hazamentél? Én is más ... (2008.06.19. 14:46) liana

Linkblog

2007.09.17. 19:35 gyöngyhajú

A kulcs

Albert régóta a barátom. Sajnos ritkán találkozunk, de nagy örömömre a minap összefutottunk a 2-es metrón. Én a Keletinél szálltam fel, és azonnal felismertem, ahogyan szemközt az ajtónál állt. Mivel egy fejjel magasabb nálam, rögtön feltűnt a nyakában egy kisebb méretű kulcs. Nem értettem, mostanság az emberek nem hordanak kulcsot a nyakukban. Mobiltelefont, azt igen, vagy valamilyen azonosító kártyát, amit a program után magukon hagytak.. de kulcsot? Bár az elsőre látszott, hogy nem valamilyen hétköznapi zárhoz való, ahhoz túl kicsi és vékony. Nem tudtam uralkodni a kíváncsiságomon, így a kötelező " mi van veled mostanság?' kérdés után azonnal tudni akartam, milyen kulcsot hord Albert a nyakában.

Így kedves barátom elmesélte, hogy hosszú ideje gyengélkedett már, köhögött, és mellkasfájdalmakra panaszkodott, mire is az orvosa elküldte tüdőszűrésre. A tüdőszűrést aztán meg kellett ismételni mégegyszer - géphibára hivatkoztak - míg végül kiderült, amit a leleten látnak, az nem géphiba és nem tévedés: Albert tüdejében egy kulcs van. Persze barátomat azonnal meg kellett műteni, sürgős esetként sok-sok várólistás beteg előtt bekerült az egyik súlyponti kórházba, ahol másnap délután kioperálták a kulcsot. S bár pénztárcája és vadiúj fürdőköpenye az ott töltött néhány nap alatt eltűnt, Albert mégsem elégedetlenül hagyta el a kórházat - hiszen egy valóságos kincs volt nála: a kioperált kulcs. Otthon az egész lakást felforgatta, majd mikor nem talált semmit, a szülei házát is végigjárta, pincétől a padlásig, hátha megtalálja azt a kis szekrényt, vagy dobozt, amihez a kulcs való. Merthát az magától értetődő, ha van kulcs, akkor van egy zár is, amit nyitni lehet vele.

A műtét 4 hónapja volt. Azóta Albert a nyakában hordja a titokzatos kulcsot, minden nap várva, hátha elébe kerül az a zár, melybe kulcsa beleillik.

 

Még megkérdeztem volna, hogy kerülhet egy kulcs az ember tüdejébe (nem is értem), de Albert a Deák téren sietve leszállt, még visszanézett, kedvesen mosolygott és intett egyet. Aztán végleg eltűnt a tömegben.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagbolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3168696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása