HTML

Csillagbölcsi

ha itthon nem érzed otthon magad, az nem véletlen.. akkor máshol van az otthonod történetek innen-onnan

FÖLDI IDŐSZÁMÍTÁS

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Metanis: Igen! Az erkölcsnek nyoma sincs ilyen korban, csak a sex vágy jön hamarabb. És majd 2 év múlva ha... (2008.10.06. 16:41) Saját fülemmel
  • kk: Kedves Gyöngyhajú! Sajnálom, hogy nem írod már a blogod. Talán mégiscsak Hazamentél? Én is más ... (2008.06.19. 14:46) liana

Linkblog

2007.08.03. 21:32 gyöngyhajú

liana

Anyámról, Lianáról sokan állítják, nem ezen a bolygón él. Hát igen, neki nem igazán sikerült asszimilálódnia a korábbi ötvenegynéhány év alatt, és az az érzésem, ő már így is fog továbbutazni. A Promitron nevű bolygóról jött, vagyis menekült, nagy sebbel-lobbal. Akkoriban ugyanis lázadások dúlták fel egész Promitront, a bevándorló móniodok miatt. A Promitronon évezredek óta a nyugodt cserekereskedelmen alapult az élet. Falvak alakultak, és mindegyik falu más-más jószágot termelt. Voltak falvak, leginkább az ősóceántól északra, amik zöldség-gyümölcs nagyhatalmak voltak, máshol állatot tenyésztettek, vagy éppen műszaki cikket állítottak elő. Az uralkodó család kizárólag a bányászatot és a történelemírás jogát tartotta a kezében.

Liana egy órákat készítő faluban született, és minden vágya az volt, hogy ő is mesterien kitanulja az órakészítés művészetét. Kedvencei a karórák voltak, mindig hordott kettőt-hármat a nyakában. Szabadidejében mindig apja mellett ült a műhelyben, és olyan gyűrűket tervezett, amikben picinyke órák ketyegtek. Vőlegényének, aki amúgy toronyórákat épített a királyi családnak, eljegyzésükre egy csodás kaleidoszkópot szeretett volna készíteni, ami mindig a pontos időt mutatja. Sajnos ennek a szerkezetnek a kifejlesztésére már nem kerülhetett sor.

A Promitronon ősidők óta a Hallah család uralkodott, a korona nőágon öröklődött. Az első gondok a nőági örökléssel kapcsolatban a XVIII. bolygóközi háború után jelentkeztek. Egyesek összeesküvésre gyanakodtak, mások a balszerencsét okolták. A királyi vizekbe tesztoszteron-vírusok kerültek, ami azt eredményezte, hogy az évek során a koronát öröklő nők mind gyakrabban fiúgyermekeket hoztak a világra. Az utolsó gyermek, akinek fejére tehették a koronát az ősi törvények szerint, 186 éve a Promitron uralkodónője. Sohasem születetett gyermeke. Már-már azt rebesgették, az anyakirálynő nem is nő, hanem kicicomázott férfi. Liana egyébként sohasem adott hitelt az ilyesfajta pletykáknak. Az viszont teljesen felháborította, amikor az idős királynő bejelentette, egyetlen testvére, Jara királyfi feleségül veszi a szomszédos bolygóról Kiarát, a móniodok megözvegyült királynéját.

A fényűző keretek között megtartott esküvő után Kiara, az uralkodói korona várományosa rábeszélte anyósát, rendelje el a móniodok betelepítését a ritkábban lakott falvakba, így erősítve az összetartozás érzését a két bolygó lakói között. A móniodokról annyit kell csak tudni, hogy úgynevezett kapitalista életmódot folytatnak, a pénz a legértékesebb számukra, és minden idejüket arra fordítják, hogy még több pénzük legyen.

Az első móniod családokat a Promitron népe még kedvesen, szívélyesen fogadta. De ahogyan telt az idő, úgy vált világossá, ez a két nép nem fog tudni békében együtt élni. A móniodok ugyanis igen kis hajlandóságot mutattak a lakóhelyeikként szolgáló falvak mesterségének kitanulására, ráadásul minden terményért cserébe pénzzel akartak fizetni.

Úgy beszélik, az órakészítők falujában is letelepedtek néhányan a móniodok közül. A helyiek fenntartással fogadták őket, de minden segítséget igyekeztek megadni, amire a jövevényeknek szüksége lehetett. Az első móniodot azonban, aki pénzt kínált cserébe egy smaragdokkal kirakott kakukkos óráért, felakasztották.

A hír gyorsan bejárta az egész bolygót, és egyre több faluban kezdték alkalmazni ezt a fajta magatartást a móniodok ellen. Így történt, hogy az uralkodó család a saját népe ellen fordult és üldözte a vélt vagy valós móniod-akasztókat. Véres hónapok következtek a Promitron történetében. Liana úgy döntött megszökik szülőbolygójáról.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagbolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr69131779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt 2008.06.05. 16:05:10

És végül mi történt Lianával? :)

kk 2008.06.19. 14:44:38

Hát, azóta is itt van a Földön, gondolom. Innen nem lehet elmenni, egyelőre. Egyirányű az út... :(

kk 2008.06.19. 14:46:28

Kedves Gyöngyhajú!

Sajnálom, hogy nem írod már a blogod.
Talán mégiscsak Hazamentél?

Én is más bolygóról jöttem, és most azon dolgozok, hogy haza tudjak menni... Ha érdekel, hogyan, írj egy e-mailt.

üdv.
KK
süti beállítások módosítása