HTML

Csillagbölcsi

ha itthon nem érzed otthon magad, az nem véletlen.. akkor máshol van az otthonod történetek innen-onnan

FÖLDI IDŐSZÁMÍTÁS

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Metanis: Igen! Az erkölcsnek nyoma sincs ilyen korban, csak a sex vágy jön hamarabb. És majd 2 év múlva ha... (2008.10.06. 16:41) Saját fülemmel
  • kk: Kedves Gyöngyhajú! Sajnálom, hogy nem írod már a blogod. Talán mégiscsak Hazamentél? Én is más ... (2008.06.19. 14:46) liana

Linkblog

2009.01.15. 22:48 gyöngyhajú

Miért maradt el a hittanóra?

Kanalával a gyönyörűen sárgálló húslevest kevergette, és a tányér fölé hajolva szagolta a finom gőzt. Szerda lévén csak későn jutott az ebédlőasztalhoz, miután a délelőtti fogadóóra szokás szerint hosszúra nyúlt. A kanál élével elvagdosta a sárgarépadarabokat, a nagyobb darab petrezselymet pedig kihalászta, és kitette egy szalvétára. Délután kettőt ütött az óra. Mohón kanalazta a levest, miközben a rádióban hallgatta híreket. Kint szutyok idő volt, hideg és jég mindenhol. Mikor végzett a levessel, az előző napról maradt palacsintáért nyúlt a hűtőbe. A csokoládés töltelék kicsit ki is folyt a mikrohullámú sütőben forogva. Majd a jól ismert jelzőhang, a palacsinták megmelegedtek. Az édes falatokat lassan ette, kiélvezve minden ízt.

Megcsörrent a telefon. Régről ismert újságíróbarát jelentkezett. Majd jött a hír, külföldi csoportot láttak a Bazilikában. Sötét bőrűek, a földön ülnek, mások, mint a szokásos turisták.

A koszos tányérokat és evőeszközöket a mosogatótálba tette, majd jó melegen felöltözött, bakancsot vett, és megkereste a legmelegebb sálját. Körülbelül harmic ember, nők, férfiak, gyerekek, ültek a Bazilika előterében, a hideg kövön. Magyarul nem beszéltek, araboknak tűntek. "Afgán menekültek" -szólt egy rosszul öltözött férfi, aki a bejáratnál állt. "A menekültstátuszt szeretnék megkapni, éhségsztrájkba kezdtek"- mondta, azután megfordult, leszaladt a lépcsőn, és eltűnt az egyik utcában.

Mérhetetlen haragra gerjedt, ami egyébként nem jellemző rá. Itt ugyan nem sztrájkol senki! Ez Isten háza!

Mire a rendőrök kiértek, az afgán csoport már a Bazilika előtti lépcsősoron állt tanácstalanul. Miután az afgánokat bezsuppolták egy buszba, adott még néhány interjút a különös esetről, majd sietve elindult, hogy a szokásos misét megtartsa.

A gyerekek hittanórája sajnos aznap elmaradt. De következő héten bepótolták, dupla órát tartottak.

 http://videa.hu/videok/hirek-politika/afganok-a-bazilikaban-afgan-afganisztan-bazilika-kPrteYVJJiM29q9A

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csillagbolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr25880773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása